Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

1Ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Καδής: Εστιάζουμε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας στη γλωσσική καλλιέργεια και στην αριθμητική αντίληψη

Καδής: Εστιάζουμε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας στη γλωσσική καλλιέργεια και στην αριθμητική αντίληψη

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υποστηρίζει έμπρακτα το έργο των εκπαιδευτικών μας και επικεντρώνεται στην αποτελεσματική γλωσσική και μαθηματική εκπαίδευση των παιδιών μας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε ομιλία του στο 1ο Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, με θέμα "Η διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθητικών στη Δημοτική Εκπαίδευση".
Στο χαιρετισμό του, που διάβασε ο Α` Λειτουργός Εκπαίδευσης, Χρήστος Χατζηαθανασίου, ο Υπουργός Παιδείας συνεχάρη τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για την έγνοια τους να ενημερώνονται και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων των παιδιών.
"Το έργο των Συνδέσμων Γονέων κρίνεται σημαντικό γιατί ενδυναμώνουν τη λειτουργία της σχολικής μονάδας και ενισχύουν τη δράση των εκπαιδευτικών", ανέφερε ο κ. Καδής, προσθέτοντας  πως "η καλή συνεργασία δασκάλων και γονιών συμβάλλει στη διαμόρφωση της θετικής στάσης του μαθητή απέναντι στο σχολείο και την ένταξη του στο μικρόκοσμο της σχολικής κοινότητας".
Η αγαστή συνεργασία του Υπουργείου με τους οργανωμένους γονείς, υπέδειξε, συμβάλλει καταλυτικά στην υλοποίηση προγραμμάτων προς το συμφέρον του μαθητικού κόσμου, ενώ τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έθεσε ως πρώτο εκπαιδευτικό στόχο της φετινής σχολικής χρονιάς, την προσπάθεια για βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων.
" Εστιάζουμε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας στα θεμελιώδη αντικείμενα της Παιδείας ενός ατόμου,  τη γλωσσική καλλιέργεια και την αριθμητική αντίληψη", είπε ο Κώστας Καδής, προσθέτοντας ότι η συνεχής αναβάθμιση της διδασκαλίας της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών στο Δημοτικό Σχολείο είναι πρώτιστο μέλημα της εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, το γλωσσικό μάθημα αποτελεί τον πυρήνα της επικοινωνίας και τη βάση για κατανόηση και πρόσληψη των υπόλοιπων γνωστικών αντικειμένων και σκοπός της διδασκαλίας είναι η άριστη χρήση της νέας ελληνικής γλώσσας.
"Η προσέγγιση αυτή διασφαλίζει τόσο την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων, όπως είναι η ανάγνωση, η γραφή, η ορθογραφία, η γραμματική και η σύνταξη, όσο και την παράλληλη ανάπτυξη σύνθετων δεξιοτήτων όπως η κριτική διερεύνηση και ανάλυση των κειμένων", συνέχισε, ενώ αναφερόμενος στα Μαθηματικά δήλωσε πως οξύνουν την παρατήρηση, τη μεθοδικότητα και την ανάπτυξη στρατηγικών για επίλυση προβλημάτων .
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σημειώνει εξάλλου στο χαιρετισμό του ο Κώστας Καδής,  υποστηρίζει έμπρακτα το έργο των εκπαιδευτικών και επικεντρώνεται στην αποτελεσματική γλωσσική και μαθηματική εκπαίδευση των παιδιών μας θετικά, ανταποκρινόμενο στις ιδιαιτερότητες, τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας της Κύπρου.

ΠΗΓΗ: Paideia-News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου